У Львові відкриють безкоштовну школу для водіїв трамваїв

3104 1
Школу планують відкрити наприкінці квітня – на початку травня.
Фото: theukrainians.org

Фото: theukrainians.org

ЛКП «Львівелектротранс» планує створити безкоштовну школу водіїв трамваїв. Про це на зустрічі з журналістами повідомив керівник Львівелектротрансу Олег Береза.

«У зв’язку з тим, що ми потребуємо збільшення кадрового забезпечення і переходимо до електронного квитка, ми змінюємо систему мотивації водіїв трамвая і створюємо школу водіїв», – розповів Олег Береза.

За словами керівника комунального підприємства, наразі Львівелектротранс потребує більше сотні водіїв, у зв’язку зі збільшенням кількості рухомого складу і закупівлі вживаних трамваїв та тролейбусів з Європи.

Читайте також: Електронний квиток у Львові запровадять не раніше 2019 року

Школу планують відкрити наприкінці квітня – на початку травня. Це дасть змогу наповнити комунальне підприємство професійними кадрами водіїв електротранспорту. Школа буде безкоштовною, а для учасників, які мешкають поза межами Львова, розглядають варіанти компенсування проїзду та проживання, а також степендійні програми. Навчання триватиме від чотирьох до шести місяців  

Крім того, для водіїв розробляють нову систему мотивації праці. Зокрема, заробітна плата, яка має зрости до 7-8 тисяч гривень, залежатиме не від кількості проданих квитків у трамваї, адже на так званих «рибних» маршрутах, на кшталт, №2 та №8 ця сума значно більша, ніж, наприклад, на маршруті №1 чи №9. Тож мотивацію водіїв планують прив’язати до дотримання графіків та планових показників.

Читайте також: У Львові може з’явитися ще одне трамвайне депо

Зарплата водіїв має зрости завдяки закупівлі нового рухомого складу, внаслідок чого на деяких маршрутах збільшиться кількість транспорту, а очевидно і пасажирів. Також у ЛКП «Львівелектротранс» анонсували перегляд тарифів, у зв’язку з підвищенням вартості електроенергії. Востаннє вартість квитків у електротранспорті підвищували торік восени.


Читайте також:
22 Червня, 2018 17:58
Остап Шановні редактори Ви читаєте те, що викидуєте на сторінки?
Школу планують відкрити наприкінці квітня – на початку травня.
Востаннє вартість квитків у електротранспорті підвищували торік восени.
Так дійсно ЛЕТ відкриває власну школу водіїв. Запрацювати вона повинна орієнтовноу липні - серпні 2018р. Учні школи отримуватимуть стипендію орієнтовно близько 3500 грн. на руки. Крім цього планується, що після закінчення школи водії початківці отримуватимуть зарплату орієнтовно 9000 грн. на руки.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!