У Львові відкриють філію Інституту національної пам’яті

1250 0
Загалом регіональні філії мають з’явитись у п’яти містах України.
Фото: espreso.tv

Фото: espreso.tv

Наступного року Інститут національної пам’яті відкриє у Львові та ще чотирьох містах України регіональну філію. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Уряду 3 жовтня, пише Урядовий портал.

«На сьогодні Інститут позбавлений реальної можливості достатньою мірою враховувати регіональні особливості. Створення структурних підрозділів у регіонах дасть можливість більш ефективно здійснювати свою роботу – ми зможемо дійти до кожної конкретної школи, музею, міської ради, сільської ради. Це допоможе втягнути локальні історії в загальнодержавний дискурс», – сказала заступниця голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак.

Читайте також: В Україні відкрили доступ до архівних документів про комуністичний період. Інфографіка

Окрім Львова, регіональні філії відкриють у Харкові, Дніпрі, Вінниці та Одесі. Додамо, що Український інститут національної пам’яті створили 2006 року. Він займається збереженням та популяризацією національної історії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!