На правах реклами

Lego, пісочна анімація та гончарство. У Львові відкриють альтернативний садок

5321 0
Вже з вересня у Львові почне діяти новий клуб-садочок «Фрузя». Про специфіку та програму навчального центру для маленьких львів’ян розповідає засновниця закладу Наталія Щербаненко.
Фото: Наша Мама

Фото: Наша Мама

Масштабні ідеї – прості рішення

Відкрити приватний садочок Наталія вирішила, опираючись на свій не надто позитивний досвід перебування в державному дитячому садку. «З того часу пройшли десятиліття, народився мій маленький синочок. Я активно почала вивчати досвід іноземних садків і зрозуміла, що дитинство мого малюка, дитинство сучасних дітей не має проходити так. Кожна дитина індивідуальна, кожна дитина – це маленька особистість, якій потрібно багато уваги і підтримки, щоб навчатись, розвиватись і радіти життю. Я хочу, щоб наші малятка згадували дошкільний період як один з найкращих у їхньому житті. Саме тому народилась наша "Фрузя"», – розповідає Наталія Щербаненко.

Програма та дозвілля

За основу програми обрали кілька освітніх моделей. Тут використовуватимуть: педагогічні ідеї Софії Русової (виховання індивідуальне, пристосоване до природи дитини), освітню модель «Довкілля», методику Монтессорі. «В основу виховання закладаємо повагу до себе, вміння висловити власну точку зору, вміння спілкуватись та домовлятись, свободу вибору», – додає засновниця закладу.

Тут працюватимуть люди з педагогічною освітою. У садочку планують відкрити 3 групи по 10-12 діток в кожній.  Реєстрація відкрита для дітей віком від 2-х до 6-ти років.

Протягом дня рівномірно розподіляються всі види активності за основними напрямками розвитку. У програмі передбачені: LEGO- конструювання, пісочна анімація, гончарство, різноманітні техніки малювання.

За допомогою занять діти навчатимуться мислити творчо, ефективно працювати в команді, знаходити  способи вирішення поставлених задач. Розвиватимуть дрібну моторику, сприйняття, пам’ять, увагу, просторові уявлення, логічне мислення. Водночас, однією з цілей є допомогти дітям розслабитись, скинути негатив та позбутись страхів.

Особливу увагу у садочку приділятимуть соціалізації, вивченню правил дорожнього руху, навчатимуть економити і зберігати природні та енергетичні ресурси.

«На мою думку, ця тема є актуальною, навіть життєво  необхідною для дітей у сучасному світі, адже звички, закріплені у дитинстві, є найбільш міцними, а правила, засвоєні у цьому віці, стають нормою поведінки. Тому так важливо проводити  системну і послідовну роботу для формування у малечі навичок  безпечної поведінки на дорогах, вулицях, у транспорті. Звички економного використання електроенергії та води, правильного поводження з побутовими відходами. Заняття проходитимуть у формі гри, під час прогулянок у парку, що знаходиться неподалік від самого садочку», – додає Наталія Щербаненко.

Також у садочку розвиватимуть психологічну зрілість дитини. Розглядатимуть такі важливі ситуації: чому не можна йти з незнайомцями, як вберегтись від насилля, як поводитись у колективі, тощо.

Також регулярно організовуватимуться цікаві екскурсії. А для діток, що не звикли спати вдень, передбачені альтернативні заняття.

Садочок відкриється на початку вересня та працюватиме з 8 до 19 години. Перший тиждень у садочку буде безкоштовним. Надалі вартість складатиме 3600 грн за місяць, включно з харчуванням та екскурсіями.

Для того, щоб детальніше ознайомитись з програмою та більше дізнатись про садок «Фрузя», звертайтесь за телефонами:  098 77 64 117, 063 18 59 037

Адреса: м. Львів, вул. Наукова 2-Г


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!