Рухомі крісла, дощ та вітер. У Львові відкриють 4DX-кінотеатр

5931 0
25 вересня у Львові відкриють новий кінотеатр. Його особливістю стане використання нової сучасної технології 4DX, яка значно розширює враження від побаченого на екрані.
Фото: planetakino.ua, pinstopin.com

Фото: planetakino.ua, pinstopin.com

25 вересня у Львові в ТРЦ «Forum Львів» відкриють новий кінотеатр «Планета кіно». Візитівкою львівського кінотеатру буде зал 4DX. Це абсолютно унікальна особливість мережі кінотеатрів, адже таких кінозалів в Україні всього три: в Одесі, Харкові, а тепер і у Львові.

Особливість нового формату є те, що крісла в залі 4DX рухомі. Вони розбиті на блоки по 4 сидіння. Всі рухи крісел максимально синхронізовані з зображенням на екрані. Крісло може вібрувати, змінювати кут нахилу до зображення, імітувати падіння, хитання судна, тряску в автомобілі або літаку. Також у кінотеатрі дуже реалістично і видовищно відтворюються природні явища (дощ, вітер, туман, блискавка, бульбашки). Нова технологія дозволяє збагатити мову кінематографа, насичуючи кожен кадр ще більшою кількістю інформації за допомогою ароматів.

Всі додаткові спецефекти (вітер, дощ, туман, запахи, шуми, блискавки, рухи крісла) органічно вписуються в канву сюжету, доповнюючи його і підсилюючи ефект занурення у фільм. Спецефекти створюють особливу атмосферу при перегляді фільму, не перетворюючи його на атракціон. Їхня головна функція – посилити враження, загострити всі відчуття, змусити максимально поринути у події на екрані, а не розсмішити або здивувати.

У львівському кінотеатрі будуть використані екрани, які не тільки відрізняються своїми розмірами (наприклад, розмір екрану 4DX складатиме 15 м на 8м, тобто вище за триповерховий будинок), але і вкриті сріблом для збільшення кількості світла, яке відбивається. А це значно покращує чистоту, яскравість, глибину зображення та створює більший ефект занурення у кіно.

Окрім залу з можливістю перегляду фільмів в форматі 4DX, в кінотеатрі будуть також ще 5 залів поліпшеного комфорту.

Також, глядачі львівського кінотеатру зможуть насолоджуватися переглядом фільмів у найсучаснішому форматі 3D. Нещодавно в усіх кінотеатрах мережі було замінено застарілі 3D-системи (які досі використовує більшість кінотеатрів в Україні).

Звукова система розроблена з урахуванням геометрії та специфіки кожного залу.

Спеціально облаштована лаунж зона зі зручними кріслами та столиками відокремить відвідувача від загальної метушні кінотеатру, де кожен зможе насолодитися напоями у очікуванні фільму та переглядати трейлери нових фільмів на відеостіні.

Більше деталей, а також розклад фільмів – на сайті «Планета кіно».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!