У Львові відкриють центри раннього втручання для дітей з інвалідністю

2719 0
Перший центр відкриють у грудні на Сихові.
фото: naiu.org.ua

фото: naiu.org.ua

У Львові планують відкрити щонайменше три центри раннього втручання для дітей з інвалідністю. Про це на зустрічі з журналістами повідомив керівник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Це новий тип медичної установи, який передбачає раннє втручання в сім’ю, де є дитина до чотирьох років, яка має вродженні вади, високий ризик розвитку або ускладнення. Тут навчатимуть батьків з раннього віку працювати з такими дітьми, щоб дитина дорослішала і могла інтегруватися в дитяче середовище», – уточнив Володимир Зуб.

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує кардинальна реформа медицини

Як розповів раніше у коментарі Tvoemisto.tv головний спеціаліст із педіатрії управління охорони здоров’я ЛМР Богдан Остальський, до штату одного центру, який надаватиме безкоштовну допомогу дітям, ввійде до десяти спеціалістів – дитячий невролог, педіатр, психолог, реабілітолог, логопед, масажист, лікар функціональної діагностики.

«Уже йде серйозна підготовча робота. Є перелік, яке має бути необхідне обладнання для кабінетів, щоб там можна було робити, наприклад, масажі чи різні фізіотерапевтичні процедури. У центрі працюватимуть не лише фахівці поліклініки, адже у її штаті немає, наприклад, логопедів чи психологів. Там будуть також представники освітньої сфери, центру “Джерело”, реабілітаційних центрів», – пояснив Остальський.

Читайте також: У Львові пояснили, чи продовжуватимуть приходити педіатри на виклики

За словами головного медика Львова, перший центр раннього втручання відкриють у грудні у комунальній четвертій міській клінічній лікарні на Сихові, де уже розпочали відповідні роботи. Також планують відкрити такі центри у поліклініці №2 на Мазепи, 25 та у 5-тій міській клінічній лікарні на вулиці Виговського, 32. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!