У Львові відкриють виставку про Орвелла та фашизм

1935 0
До 111-річчя від дня народження відомого англійського письменника Джорджа Орвелла в «Тюрмі на Лонцького» у Львові відкриють виставку графічних робіт Богдана Пилипушка «1984. Вічний фашизм». Відкриття експозиції – у середу, 25 червня.

Про це tvoemisto.tv повідомили в музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького».

«Якщо сприймати тоталітарну систему як цегляну вежу (символ безпеки і могутності), то людина в ній є цеглиною, а фашистська ідеологія – цементним розчином. Метою роботи над графічною серією було показати, як замість захисного об’єкта вежа стає спорудою, котра консервує у своїй статичності: в'язницею. Фіксована матриця людського елементу є чинником його вразливості, а цементувальна речовина не стільки скріплює, скільки стримує та пригнічує», – розповідає художник-графік Богдан Пилипушко.

В межах мультипроекту «Орвелл-111» також відбудеться читання сторінок творів Орвелла за участю львівських літераторів, музичний перформенс Мирослава Трофимука (електроніка) та Володимира Бедзвіна (віолончель), перегляд та обговорення художнього фільму «1984».

Нагадаємо, «1984» — роман-антиутопія відомого англійського письменника Джорджа Орвелла, опублікований 1949 року, який розповідає історію Вінстона Сміта і його деградації під впливом тоталітарної держави, в якій він живе.

Виставку можна оглянути впродовж місяця у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» щодня з 10:00 до 19:00 без перерви (у неділю до 17:00). Вхід вільний/

Коли: 25 червня, середа, 16:00.

Де: Національний музей-меморіалі «Тюрма на Лонцького», вул. С. Бандери, 1 (вхід із вул. Брюллова).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!