Політична реклама

У Львові відмовляться від купівлі вживаного транспорту

1491 0
Цьогорічна закупівля вживаних тролейбусів з Чехії може стати останньою. Влада Львова визначила пріоритетним напрямком закупівлю нового транспорту та відновлення старого.

Вживану техніку купуватимуть в останню чергу, повідомляє Zaxid.net.

За словами першого заступника міського голови Львова Олега Синютки, у найближчі роки основна увага міста буде скерована на закупівлю нових транспортних засобів. Адже, попри те, що вживані трамваї і тролейбуси дуже добре показали себе в експлуатації, їх закупівля не може бути пріоритетною для підприємства.

«Ми вже подали відповідну програму до Уряду. І, якщо її затвердять, то в першу чергу ми хочемо звернути увагу на закупівлю нових трамваїв і тролейбусів, – каже Олег Синютка. – Другий наш напрямок роботи це відновлення існуючого рухомого складу. Якщо підприємство не матиме своєї ремонтної бази і не зможе самостійно мати можливість відновлювати машини, то зрозуміло, що тоді воно приречене. І лише під третім пунктом є можливість закупівлі вживаної техніки».

Йдеться про Державну програму, яка передбачає відшкодування 50% тіла кредиту і 50% відсотків по кредиту з держбюджету. Зараз багато міст України активно подає до Уряду свої проекти закупівлі муніципального транспорту, намагаючись залучити кредитні кошти комерційних банків під цю програму. Львів планує взяти під державні гарантії 95 млн грн кредиту на закупівлю тролейбусів та 125,1 млн грн – на закупівлю автобусів.

Цього року «Львівелектротранс» придбав 11 вживаних тролейбусів і за словами директора ЛКП «Львівелетротранс» Ореста Козака наступного року планує купити не менше як 10.

«Звичайно, нове – це набагато краще, ніж старе, але потрібно подивитись, як запрацює державна програма закупівлі електротранспорту, коли 50% вартості відшкодовують з держбюджету, – каже Орест Козак. – Тож наступного року ми все ж плануємо закупити не менше ніж 10 вживаних чеських тролейбусів».

Загалом, за його словами, сьогодні підприємство має у своєму парку 80 тролейбусів. Однак 40 з них уже давно пора списати, оскільки вони відпрацювали понад 18 років. А для адекватного обслуговування львів’ян підприємству потрібно 120 тролейбусів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!