На правах реклами

У Львові відновлюють тенісну інфраструктуру для професійних тренувань

2384 0
Спортивна інфраструктура України зазнала значних руйнувань через війну, та український бізнес попре все намагається відновлювати та розвивати спорт.
ФОТО: LEOLAND

ФОТО: LEOLAND

Через війну разом із громадською інфраструктурою України значно постраждала і спортивна: зокрема, пошкоджена тренувальна база у Пущі Водиці в Києві, згорів вщент Тенісний центр ФТУ в Ірпені; пошкоджені бази у Бучі та Святопетрівському. Водночас відкриття сучасної тенісної школи LEOLAND із якісним «хард» покриттям у відносно безпечній частині України – у Львові – це можливість реанімувати теніс в Україні, а також шанс на виховання нових поколінь українських спортсменів міжнародного класу.

Наразі роботу над спортивною частиною комплексу завершили, тренерський склад та сервісні служби повністю сформовані, заходи безпеки запроваджені: зокрема, у комплексі облаштоване бомбосховище. Тож тенісні корти вже відкриті для усіх охочих. Виконавчий директор Федерації тенісу України Євген Зукін каже, що поява нової тенісної школи у Львові – вагома подія для тенісної спільноти країни.

Читайте також: У Львові відкрили сучасну тенісну школу LEOLAND

«Українські тенісисти, які зараз змушені готуватися до міжнародних турнірів на базах інших країн, мають шанс повернутися додому та продовжити тренування у Львові. Хардові корти LEOLAND відповідають стандартам Міжнародної Федерації з тенісу та завдяки новітнім технологіям та високій якості робіт можуть конкурувати навіть із визнаними тренувальними базами Європи»– каже він.

Виконавчий директор Федерації тенісу України Євген Зукін

Додамо, що тенісні корти LEOLAND укомплектовані сучасним професійним обладнанням, тож за рівнем не поступаються європейським центрам, а у деяких моментах навіть перевершують їх. Через те, що корти LEOLAND закриті, вони мають систему кондиціонування, а це означає комфортні умови тренувань у будь-яку пору року, незважаючи на погодні умови. Та, мабуть, найбільша перевага нового тенісного центру у Львові – це виконане за найвищими стандартами покриття «хард» – найпопулярніше у сучасному тенісі. Як свідчить статистика, найбільші турніри світу продовжують поступово відмовлятися від трави і ґрунту і переходити на «хард».

«Хард» вже понад 50 років є найпопулярнішим покриттям у міжнародних змаганнях, і наразі 80% світового тенісу відбувається саме на «харді», – розповідає головний тренер збірних команд України Михайло Філіма, – Це пояснюється елементарним технічним прогресом. «Хард» – це синтетичне штучне покриття, яке має величезний потенціал для впровадження покращень, у той час як у ґрунті чи траві місця для розвитку вже не залишилося».

Головний тренер збірних команд України Михайло Філіма

«Хард» має постійні характеристики, тому вірогідність отримати травму на корті з якісним хардовим покриттям набагато менша. Тенісні корти LEOLAND створені за міжнародними стандартами та підтверджено сертифікатами. Тож тренування у LEOLAND – це найкоротший шлях до перемог на світових турнірах.

Наразі триває набір у групи для дітей та дорослих. Наступний етап – підготовка до проведення на кортах LEOLAND турнірів національного та міжнародного формату. Стежити за новинами LEOLAND можна на сайті та у соцмережах Facebook та Instagram.

Нагадаємо, що у липні у Львові відкрили тенісну школу LEOLAND, якій немає аналогів на Заході України. Відкриття  довелося дещо відкласти через початок повномасштабної війни з росією, однак будувати та оснащувати спортивно-розважальний комплекс не припиняли впродовж військових дій.
Фото: LEOLAND 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!