У Львові відновили автентичну браму на вулиці Коцюбинського. Фото

1777 0
Реставрація брами коштувала 43 тис. грн, із яких мешканці оплатили майже 13 тис грн, іншу частину покрив бюджет міста.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові відновили ще одну історичну браму на вул. Коцюбинського, 24. Про це повідомили в Бюро спадщини.

Реставратори не лише вирівняли деформовану конструкцію, а й відновили втрачені елементи. Дерев’яну браму фахівці відновлювали упродовж місяця.

«Це класична дерев’яна львівська брама, з красивим оздобленням кованими решітками. Щоб привести ці елементи до ладу, ми очистили їх від старої фарби, після чого поґрунтували і пофарбували. Скло замінили, адже воно було в поганому стані», – розповів реставратор Богдан Герус.

Окрім того фахівці вирівняли деформовану конструкцію брами, робили стяжку під поріг, адже сам поріг був знищений. 

«Було помітно, що в радянський період над брамою неодноразово проводились роботи. Внутрішня сторона була пофарбована, а ззовні хоч і зберегла оригінальний вигляд, раніше її безліч разів лакували. Ми пошліфували, вирівняли, прикріпили усі елементи на місце. На деревину ми нанесли бейц, покрили колірним лаком, потім закріпили ще й прозорим», – зазначив Богдан Герус.

Реставрація брами коштувала 43 тис. грн, із яких мешканці оплатили майже 13 тис грн, іншу частину покрив бюджет міста.

Нагадаємо, цьогоріч місто планує відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачуються із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.

Фото Бюро спадщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!