На вулиці Головацького відновили чергову історичну вхідну браму. Фото до і після

3122 2
Вартість реставрації становила майже 50 тис. гривень.
ілюстративне фото: zaxid.net

ілюстративне фото: zaxid.net

У Львові в будинку на вул. Головацького, 22 відреставрували металеву вхідну браму. Це вже дев’ята брама, яку відновили в рамках програми співфінансування реставрації історичних дверей і брам між Львівською міською радою (70% коштів вартості робіт) і мешканцями (30% коштів вартості робіт), повідомляє прес-служба ЛМР.

«Ця історична брама з будинку на вул. Головацького, 22 у прямому сенсі слова була врятована. Мешканці будинку вже мали зібрані кошти на нову, цілком гладеньку металеву браму. Але знайшовся активіст, який подав їх на програму оновлення брам, і фактично за ті самі кошти, що мала коштувати нова брама, мешканці будинку отримати відреставровану автентичну», – повідомили в ЛКП «Археологічно-архітектурна служба».

Загальна вартість реставрації цієї брами становить 49,4 тис. грн, із них фінансова частка міста – 34,5 тис. грн, а частка мешканців – 14,8 тис. грн.

Читайте також: Німецьке товариство GIZ повертається до Львова з новим проектом

Наразі тривають реставраційні роботи брам у будинках за адресами: вул. Чупринки, 46, вул. Смольського, 3, вул. Гоголя, 5, вул. Козланюка, 8, вул. Козланюка, 2.

Додамо, що цього року «Археологічно-архітектурна служба» взяла в роботу 50 заявок від мешканців на реставрацію у співфінансуванні вхідних дверей і брам в будинках. Першими об’єктами, які відреставрували за цією програмою, були вхідні двері будинку на пл. Старий Ринок, 2 та дерев’яна брама в будинку на вул. Залізнична, 4. Пізніше відреставрували брами на вулиці Котляревського, 15, Павлова, 11Лисенка, 3Конинського, 5, Архітекторській, 3 та Котляревського, 45.

Читайте також: У центрі Львова завершили реставрацію пам'ятки архітектури. Фото до і після

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30%  — мешканці.

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом.


Читайте також:
5 Жовтня, 2018 20:43
Анастасія Як мешканка будинку Головацького 22, хочу висловити своє обурення. Світлик зроблений халатно, замальований пензликом. Брама має суттєві недоліки, на зауваження(кривизна, глубокі царапини та різниця в кольорі світлика та брами, стирчащий замок, неузгоджена ручка) коваль Юрій відповів: "інакше бути не могло, це ж не нова брама". Ці роботи не коштують 49 тис грн, мені шкода, що ми дали можливість відмити кошти і збагатити на цьому людей
5 Жовтня, 2018 19:40
Іванна Кирилюк Щодо відреставрованої брами по вул. Головацького 22 хочу сказати, що не така вже і чудова робота як ви пишете, дуже багато недоліків і претензій до відреставрованої брами а також ви дуже наголошуєте на сумах - то озвучте ще суму "ВІДКАТУ" оскільки така робота не варта 49 тисяч.ОЙ МОЛОДЦІ!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!