На Театральній у Львові відновили дерев’яну браму. Фото до та після

1214 0
Загальна вартість реставрації брами — 78,4 тис. гривень.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові відновили дерев’яну браму на вул. Театральній, 7. Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на ЛКП «Бюро спадщини»

Дерев’яну браму відреставрували в межах програми співфінансування реставрації історичних дверей і брам між Львівською міською радою (70% вартості робіт) і мешканцями (30%).

Загальна вартість реставрації брами на Театральній, 7 — 78,4 тис. грн, із них фінансова частка міста — 54,9 тис. грн, а частка мешканців — 23,5 тис. грн. Над відновленням працювали майстри-реставратори під керівництвом Олександра Савчука.

Читайте також: На реставрацію брам, вікон та балконів у Львові витратять 4 млн гривень

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30% – мешканці.

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!