У Львові відновили дерев’яну браму, знищену бомбою під час війни

1408 0
Дубову браму відреставрували у будинку поблизу храму Ольги та Єлизавети.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові на вул. Бернарда Меретина, 10 відновили історичну дерев’яну браму, яку знищила бомба під час Другої світової війни. Про це повідомили у Бюро спадщини.

Читайте також: Реставратори відновили соснову браму на вулиці Героїв УПА. Фото до та після

Реставратори працювали і над конструкцією, і над декоративними елементами. Повністю замінили дощечки, відливи, притворну планку, тафлю, елементи оздоблення тощо.

«Ця брама була знищена бомбою часів Другої світової війни. Натомість стояли звичайні міжкімнатні двері. Ми робили нову за взірцем брами з будинку навпроти. З автентичної залишилося приблизно 10% – світлик і коробка», – розповів реставратор Остап Лишак.

Загалом роботи тривали приблизно місяць. Браму відновили у межах міської програми співфінансування реставрації історичних дверей та брам. Вартість робіт склала 54 500 грн, з яких 30% сплатили мешканці, а 70% – фінансувало місто.

Фото Бюро спадщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!