У Львові відновили дерев’яний еркер ХІХ століття у Кривій Липі

3491 1
У Львові завершили реставрацію унікального дерев'яного еркеру в проїзді Крива Липа. Він збудований у ХІХ столітті.
Фото: GIZ

Фото: GIZ

Окрім реставрації дерев'яної та кам'яної частини, в процесі роботи було прийнято рішення додатково привести до належного стану вхідні двері до еркеру, поштукатурити стіни в приміщенні та відремонтувати металеву обшивку верхнього карнизу із заміною ринв, інформує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) у себе на Facebook. Також довелось зняти деструктивну штукатурку та гіпсові кронштейни, щоб унеможливити падіння частин декор. Однак фасад й досі потребує нагальної реставрації.

Реставрацію  розпочали восени 2013 року у межах спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення історичної частини міста Львова». На початку квітня, з настанням тепла, реставраційні роботи після зими відновили.

Еркер складається з кам’яної плити з кронштейнами і розетом та дерев’яного верху. Саме він є особливістю цьогорічної програми реставрації балконів.

Крім того, завершені реставраційні роботи балкону за адресою вул. Дорошенка, 21. Загалом у планах на 2014 рік реставрація 17 балконів.


Читайте також:
29 Серпня, 2014 11:13
doctor.mor Робота потрібна, але чому нн виконують ці роботи в навчальних закладах
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!