У Львові відновили дві старовинні брами. Фото

2117 0
В історичній частині міста відреставрували дві брами: на вул. Мартовича, 8 та вул. Дорошенка, 13.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Обидві брами реставрували місцеві фахівці у межах програми співфінансування проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

За умовами програми частку від загальної вартості (30 %) реставрації сплачували мешканці будинків.

Основні роботи на вул. Мартовича, 8 полягали у виготовленні втрачених декоративних елементів та відновленні функціональності брами. Щоб повернути дверним полотнам автентичний вигляд, їх покрили фарбою і встановили за металевими решітками скляні шиби, які легко можна відкрити і помити зсередини.

Читайте також: На ремонт по вулиці Лисенка виконком виділив 1,4 млн гривень

На вул. Дорошенка, 13 столярі модернізували браму, яка була в незадовільному стані. У дверні стулки брами інтегрували віконні отвори. Таким чином у під’їзд буде потрапляти денне світло. Також виготовили нові дверні тафлі – їх майстри виконали з дуба.

Загалом, протягом 2010-2017 років у межах програми співфінансування реставрації дерев’яних вікон та брам, було відновлено понад 150 вхідних дверей (з них 20 металевих).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!