У Львові відновили двоє історичних дверей на вулиці Льва Толстого

1227 0
Реставрація тривала два місяці.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові повернули історичний вигляд дверям будинку на вулиці Льва Толстого, 1. Тут одразу відновили зовнішні і внутрішні двері будинку. Окрім комплексу робіт над дверима, фахівці відновили засклення та поновили справність усіх механізмів. Про це повідомляє Бюро спадщини.

Читайте також: Не хотіли чекати. Як мешканці Кастелівки самі відновили історичну браму

«Стан зовнішніх дверей був доволі поганий та потребував фахового втручання. Дверна коробка була деформована, низ просто знищений: дубове полотно потребувало великої кількості вставок», – розповів реставратор Андрій Пулик.

У процесі робіт майстри-реставратори відновили втрачені дерев’яні елементи, виготовили і встановили нові клямки, а також поновили засклення брами, додавши красиве фацетне скло.  

«Загальна вартість реставрації вхідних дверей сягала близько 39 000 грн з яких місто оплатило майже 28 000 грн, а іншу частину – мешканці. Щодо  внутрішніх дверей, то відновити їх коштувало понад 37 000  грн., з яких місто оплатило 70%», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Так двері виглядали до реставрації:

Фото Бюро спадщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!