У Львові за спогадами мешканців відновили історичні двері. Фото

1123 0
У цих дверях виникли сильні тріщини у місцях кріплення металу – до пів сантиметра та більше.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

Реставратори відновили дерев’яні двері будинку на вулиці Героїв Майдану, 40, поблизу Академії сухопутних військ. Про це повідомляє Бюро спадщини.

«Ці дубові двері були сильно пошкоджені, тому довелося замінити у них близько 20% деревини. Зокрема, на дверях втратилося обрамлення навколо вікон, яке довелося відновлювати за спогадами мешканців та залишками місць фіксації елементів», – розповів реставратор Ярослав Зубрицький.

На дверях були пошкоджені ручки. Їх замінили на нові, залишивши автентичне кріплення. Також довелося змінити на нові латунні накладки внизу на дверях, адже попередні не підлягали відновленню, каже фахівець. 

Загальна вартість робіт становила 49 500 грн. З цієї суми місто оплатило 70%, а мешканцям довелося додати 14 850 грн свого внеску.

Фото Бюро спадщини

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!