У Львові відновили історичні двері військового шпиталю на Чехова

2341 0
Ці дерев’яні дубові двері раніше були зафарбовані чорною фарбою, тож нічим не вирізнялися.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові на вулиці Антона Чехова, 28 відновили історичні дубові двері. Раніше вони були зафарбовані чорною фарбою, реставратори замінили 40% деревини. Про це повідомили у ЛКП «Бюро спадщини».

«Нам довелося підняти раму дверей на 3-4 см, адже вона дуже осіла з часом. Також виготовили нові вставки, змінили одну завісу. Довелося пропрацювати і над декоративним оздобленням. Зокрема, ми виготовили нові ручки та ковані решітки, адже на цій брамі були дротові аматорські, зроблені ще в радянський час», – розповів реставратор Ігор Вардзаль.

Фахівці також відновили спеціальне віконце з внутрішньої сторони дверей, яке відчиняється, щоб можна було помити скло.

Загальна вартість робіт становила 55 тисяч гривень, з яких місто оплатило 70% , а 16500 тисяч оплатили мешканці.

Читайте також: У Львові відновили ще одні історичні двері на вулиці Захарієвича

Нагадаємо, що у Львові відновили також одні історичні двері на вулиці Захарієвича. Двері були у незадовільному стані. Вони були скручені, через що їх довелося повністю розбирати і збирати заново.

Це вже другі двері, які відновили мешканці в цьому будинку: у травні реставратори відновили головні фасадні дубові двері, які були в дуже знищеному стані. Вони були не лише погано закріплені, а взагалі не відчинялися.

Фото Бюро спадщини



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!