У Львові відновили історичну браму на вулиці Коновальця. Фото до і після

2136 0
Загальна вартість робіт становила 60 тисяч грн.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

На вулиці Коновальця, 44 у Львові відреставрували історичну браму, яка прикрашає фасад будинку, що збудований у стилі пізнього модерну. Зробили це в межах міської програми у співфінансуванні з мешканцями, – повідомили у ЛКП «Бюро спадщини».

Це – дубові історичні двері, за реставрацію яких фахівці взялися ще до початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Фахівці також замінив старі зношені та пошкоджені притворні планки на нові, оновили цокольні дошки.

Читайте також: У пам'ятці архітектури в центрі Львова реставрують історичний балкон. Фото

«Найбільше знищеним у цих дверях був світлик, який має велику кількість деталей. Тільки уявіть, на ньому закріплені 28 фасетованих фігурних скелець, які довелося виготовити заново. Загалом дуже пошкодженою була саме верхня частина дверей, ми замінили приблизно 30% зіпсованої деревини», – каже реставратор Василь Гришканич.

Загальна вартість робіт становила 60 тисяч грн. Із них місто оплатило 70%, мешканцям довелося додати майже 18 грн свого внеску.

Нагадаємо, що торік у цьому будинку реставратори відновили й внутрішні дерев’яні історичні двері-віяло.

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!