У Львові відновили історичну браму на вулиці Єфремова. Фото до і після

4518 0
Загальна вартість робіт — 62 000 грн.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Франківському районі Львова, на вул. Єфремова, 70, відновили історичну браму. Зробили це в межах міської програми у співфінансуванні з мешканцями. Про це повідомили у пресслужбі ЛКП «Бюро спадщини».

«Деревина цих дубових дверей була дуже «покручена», нам довелося її вирівнювати та замінити до 10% вже непридатного матеріалу. Також ми зафіксували коробку дверей та замінили завіси, які були вщент зношені. Довелося виготовити і нові ручки дверей, яких взагалі не було: хтось їх поцупив чи зняв відносно нещодавно, адже автентичні ми знайшли на фото у Google Maps. І за цим фото виготовили нові», — розповів реставратор Павло Войтович.

Також у дверях замінили поріг і виготовили нові решітки. 

«Старі решітки не збереглися зовсім. Тож ми орієнтувалися на сліди від автентичних, які залишилися на дереві. Також ці двері колись мали фацетоване скло, яке було втрачене, ми повернули його на місце», – додав фахівець.

Читайте також: У пам'ятці архітектури в центрі Львова реставрують історичний балкон. Фото

Загальна вартість робіт — 62 000 грн. З цієї суми місто оплатило 70%, відтак внесок мешканців склав майже 18 600 грн.

Нагадаємо, що торік у цьому будинку реставратори відновили й внутрішні дерев’яні історичні двері-віяло.

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!