У Львові відновили історичну браму поблизу «Львівводоканалу». Фото до і після

1856 0
Браму на вул. Костя Левицького, 122 реставрували у два етапи.
Фото: ЛКП "Бюро спадщини"

Фото: ЛКП "Бюро спадщини"

У Львові, на вул. Костя Левицького, 122, що поблизу «Львівводоканалу» відреставрували історичну браму, повідомляє Бюро спадщини.

Читайте також: У Львові оновили фасад Франкового університету. Фото

Двері цього будинку реставрували у два етапи: спочатку робили нові ручки та відновили оздоблення, а далі майстри замінили ламель – це листи деревини невеликої товщини.

Читайте також: На вулиці Пекарській відновили історичну дубову браму. Фото до і після

За словами реставратора Ростислава Малецького, зовнішня частина цих листів зроблена з дуба, а внутрішня – з хвої, тому вона вже просіла. Довелося все замінити, перефарбувати, зробили столярну реставрацію дверей.

Загальна вартість реставраційних робіт, як зазначив директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик, становила 38 640 грн. Із цієї суми вклад мешканців становив 11 592 грн.

Проте, це не єдина брама відновлена на вулиці Костя Левицького. У будинку №21 па початку літа відреставрували історичні двері-віяло. Це внутрішні двері під’їзду, які можуть відчинятися у дві сторони

Нагадаємо, з 2018 року у Львові місто фінансує Програму співфінансування реставрації історичних дверей та брам. Програма передбачає, що 70% вартості робіт оплачує міська рада, а 30% – мешканці. Загалом цього року до «Бюро спадщини» львів’яни надіслали 189 заявок на реставрацію історичних брам та вікон. Їх відновлять за Програмою співфінансування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!