У Львові відновили металеву історичну браму на вулиці Рильського

1546 0
Попередньо фахівці провели дослідження, щоб встановити її первинний колір.
Фото: ЛКП Археологічно-архітектурна служба

Фото: ЛКП Археологічно-архітектурна служба

У Львові на вулиці Рильського, 3 відновили металеву історичну браму за програмою співфінансування робіт містом і мешканцями. Про це повідомляє ЛКП «Археологічно-архітектурна» служба.

Роботи виконав столяр-реставратор по металу Юрій Миколаїшин. Загальна вартість робіт становила 55,2 тис. грн, з яких 16,7 тис. грн зібрали мешканці, а решту – оплатило місто.

Перед початком робіт фахівці провели дослідження, щоб встановити колір, у який брама була пофарбована від початку.

Читайте також: До і після: Як у Львові відреставрували 17 старовинних брам. Фото

Нагадаємо, як розповідала директорка ЛКП Тетяна Балукова, цього року реставратори продовжать роботу з кількома брамами, заявки на реставрацію яких були подані раніше. Минулого року фахівці відреставрували понад два десятки таких дверей і брам. Також до 29 березня триває прийом заявок на реставрацію історичних дерев’яних дверей та металевих брам і дверей у 2019-2020 році. Місто оплачуватиме 70% вартості робіт.

Окрім того, 1 лютого розпочнеться прийом заявок на реставрацію вікон в історичному ареалі міста та на заміну пластикових вікон на дерев’яні. До розгляду візьмуть лише перші 50 заявок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!