У Львові освятили монаший цвинтар, заснований Андреєм Шептицьким. Фото

2532 0
У неділю, 2-го квітня, у «Шевченківському гаю» провели освячення каплиці та оновленого монастирського цвинтаря Свято-Іванівської лаври Студійського уставу УГКЦ.
фото: Krysiuk Oleh

фото: Krysiuk Oleh

Чин освячення звершив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівської Архиєпархії УГКЦ Ігор Возьняк, йдеться на сторінці храму. 

У церкві Софії – Премудрості Божої відбулася Божественна Літургія. Опісля урочиста процесія вирушила на монастирський цвинтар, де Митрополит освятив каплицю і хрест. 

Додамо, монаший цвинтар на території Лаври був заснований праведним Митрополитом Андреєм Шептицьким окремою грамотою від 24-го вересня 1930 року. Після закриття Лаври у 1946-му році радянською владою, на цвинтарі не здійснювалось жодних поховань, а сам він з часом став цілковито занедбаним. Роботи з відновлення цвинтаря як пам'ятного місця розпочали на початку 2016-го року. 

Опублікувала Марічка Мишок,
фото: 
Krysiuk Oleh


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!