У Львові відновили реставрацію головного фасаду Гарнізонного храму. Фото

1243 0
Загальна вартість робіт – приблизно 7 млн грн. Роботи планують завершити до кінця 2021 року.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

У Львові продовжують реставрувати фасад храму св. ап. Петра і Павла, що на вулиці Театральній, 11. Роботи розпочали ще торік, нині ж починають працювати над відновленням головного порталу. Про це повідомляє пресслужба ЛМР

Читайте також: Львів'ян закликають долучитись до створення медіаархіву Гарнізонного храму. Що потрібно

«Погода, нарешті, дозволяє працювати на фасадах. Тому центральний вхід до Гарнізонного храму – храм св. ап. Петра і Павла, буде деякий час не чинний, бо роботи тривають на головному порталі. Але відчинені тепер обидва бічні входи», – каже начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Реставрують фасад за кошти міського бюджету. Загальна вартість робіт – приблизно 7 млн грн. Завершити роботи планують до кінця 2021 року.

Додамо, що скульптури на стіні фасаду Костелу Єзуїтів датуються XVIII-XIX ст. Вони збереглися у не найгіршому стані, на відміну від кам’яних деталей, багато з яких втрачено.

Також у Гарнізонному храмі тривають роботи з реставрації фресок XVIII ст.

Читайте також: Львів’янка пожертвувала 100 000 грн на реставрацію фресок Гарнізонного храму

Нагадаємо, у грудні цього року, у День Збройних сил України, львівський Гарнізонний храм відзначатиме 10-ту річницю свого відкриття. Зараз у церкві святих верховних первоапостолів Петра і Павла зосереджений центр капеланського душпастирства, а спільнота вірних нараховує кілька тисяч людей



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!