У Львові відновили роботу трьох електросирен для кращого оповіщення населення

1386 0
Мешканці Львова скаржилися, що в деяких районах міста сирену майже не чути.
ілюстративне фото: gorod.lv

ілюстративне фото: gorod.lv

У населених пунктах Львівщини, а також зокрема у Львові, покращують роботу сирен там, де не чутно, та встановлюють нові системи оповіщення. Раніше на те, що їх погано або взагалі не чути, скаржилися місцеві мешканці. Тоді заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик повідомляв, що це мають оперативно виправити.

Як пояснюють у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА, уже відновили роботу трьох електросирен на вул. Генерала Чупринки (Національний лісотехнічний університет), вул. Шимзерів (корпус Національного медичного університету), вул. Княгині Ольги (ТЦ «Львів»).

Читайте також: Чому на Львівщині сьогодні знову лунали сирени

У Стрию під’єднали до системи оповіщення потужну електросирену на вагоноремонтному заводі, а у Бориславі перевстановили електросирену з вул. Гірної на вул. Коваліва (для кращого озвученням території району щільної забудови).

У Червонограді додатково встановили та під'єднали чотири електронні сирени з гучномовцями на вулицях Корольова, Шептицького, Сокальській, Львівській. Відремонтували сирени та блоки управління, які не спрацювали під час останніх включень системи оповіщення. Полагоджені сирени вже поїхали до місця встановлення у Львові та до Борислава.

Додатково отримали від підприємства-виробника об’єктові системи оповіщення для встановлення в територіальних громадах – Пустомити (4 системи), Буськ (10 систем),  Тростянець (10 систем), Новий Яричів (5 систем).

Нагадаємо, що тепер дозволено повідомляти про повітряну тривогу, яка супроводжується сиренами, лише через один телеграм канал Оповіщення ЦЗ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!