У Львові відновили ще одну старовинну браму. Як отримати співфінансування?

2744 0
У Львові відновили ще одну дерев’яну браму на вул. Дудаєва, 16. Роботи проводились в межах проекту GIZ та міськради "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова".
Фото: FB/Urban Project, GIZ Lviv

Фото: FB/Urban Project, GIZ Lviv

Крім того, у місті працює програма співфінансування реставрації історичних вікон та дверей. Відтак, мешканці, які хочуть відреставрувати вхідну браму свого будинку чи історичні вікна в квартирі, можуть звернутись по допомогу фахівців, пише Львівська пошта.

Що потрібно зробити для отримання співфінансування:

– Насамперед зв’язатись із представниками проекту, зокрема  з управлінням охорони історичного середовища Львівської міськради.

– Подати заявку в офіс проекту GIZ, аби ваші двері/вікно були включені у програму (Львів, вул. Богомольця 6, офіс 6).

– Спеціаліст огляне двері/вікно і оцінить обсяг робіт.

– Якщо двері/вікно відповідають вимогам програми фінансування, необхідно отримати письмові кошториси від кваліфікованих фірм. В цьому GIZ також надаватиме вам свої консультації.

– Після перевірки кошторисів представниками проекту власники та місто Львів (Інститут міста) повинні укласти угоду про фінансування, в якій буде вказана фінансова частка кожної з двох сторін угоди.

– Власники повинні укласти подальшу угоду з фірмою-виконавцем, в якій буде роз’яснений технічний аспект реставрації.

– Власники сплачують свою частку в розмірі 30% від загальної суми фірмі-виконавцеві та передають квитанцію про оплату Інституту міста.

– Роботи виконуватимуться згідно з умовами, вказаними в угоді, та супроводжуватимуться представником із офісу проекту.

– Після завершення реставрації роботи прийматимуть разом власники, представник офісу проекту та фірми-виконавця. Якщо всі роботи виконані з належною якістю, фірма отримує решту грошей (профінансовану частку в розмірі 70%).

Докладніша інформація – на сайті.   


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!