У Львові відновили скульптуру святого Антонія на Погулянці. Фото до і після

2780 0
Скульптура мала багато втрачених елементів, які довелося доповнювати.
фото: лмр

фото: лмр

в межах Днів реставрації на Погулянці відновили історичну скульптуру святого Антонія. Упродовж десяти днів фахівці проводили реставрацію історичної скульптури на вулиці Погулянка, 20. Там «Бюро спадщини» облаштувало спеціальну альтанку, у якій в режимі реального часу можна було спостерігати за процесом реставрації.

«Про цю скульптуру ми мали дуже мало інформації. Точно відомо, що вона була перенесена на це місце», – цитує директора ЛКП «Бюро спадщини» Павла Богайчика пресслужба ЛМР.

Читайте також: Які історичні брами відреставрували у Львові цієї весни. Перелік

Скульптура мала багато втрачених елементів, які довелося доповнювати під час майстер-класів, що проводив реставратор Андрій Федоришин.

«Ця скульптура була в поганому стані. Не лише пошкоджений камінь впливом атмосфери, але й були втрачені елементи, зокрема, руки. Нам вдалося відновити їх і зберегти пластику. Також ми виявили ноги скульптури: їх раніше забетонували у постамент, щоб вона трималася. Це виявилося несподіванкою і нам вдалося їх частково відкрити», – додав реставратор.

Читайте також: У Львові відновили історичну браму поблизу Домініканського собору

Нагадаємо, що у вересні розпочнеться новий набір заявок від мешканців в програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Заявки прийматимуть на реставрацію брам будинків в історичному ареалі, вік яких не менше 80 років



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!