У Львові відновили сторічний вітраж у Ляльковому театрі

1868 0
Над реставрацією працювали близько півтора місяці.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

У Львівському академічному театрі ляльок, що на пл. Данила Галицького, 1, відреставрували вітраж-стелю. Більшість вітражу після відновлення уже встановили, залишилося укласти лише кілька елементів. Про це Тvoemisto.tv розповіла реставраторка Марія Шумська-Барвінок.

Читайте також: У Львові реставрують майже столітній вітраж з Вірменського собору

За її словами, над реставрацією вітражу довелося працювати близько  півтора місяці.

«Основна проблема була у тому, що через нещільність усе тепло «втікало» на вулицю. Тож, вітраж знімали і як для реставрації, і як для утеплення стелі», – каже реставраторка.

Сам вітраж складається майже з шести десятків елементів – квадратів та трикутників, які є окремими елементами. Надважкої роботи з відновлення не було.

Марія Шумська-Барвінок каже, що вітраж давній, йому більше 100 років, проте в радянські часи його вже переробляли.

Читайте також: У «королівській» кам'яниці Львова знайшли унікальні кахлі з фантастичними звірами. Фото

Нагадаємо, у Вірменському соборі Успіння Пресвятої Богородиці, що на вул. Вірменській, реставрували вітраж, який у 1928 році створив Ян Генрик Розен. Йдеться про вітраж із зображенням святого Павла, який був розташований у вівтарній частині з правого боку Вірменського собору.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!