У Львові відновили унікальну браму з латуні. Фото

4048 0
У житловому будинку на вул. Пекарській, 17 відреставрували цінну вхідну браму.
фото: GIZ

фото: GIZ

Реставраційні роботи виконувались в рамках програми співфінансування проекту фахівцями-ковалями ПП «Оберіг-Груп» за сприяння проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ).

«Особливістю цієї брами є те, що вся конструкція, як і декоративні елементи, виконані з латуні. Прогулюючись історичним середмістям, латунні брами розпізнати практично не можливо. Зазвичай вони покриті товстим шаром фарби, і відкрити таку цінність можна лише, знявши старе фарбове покриття», – повідомили в GIZ.

Читайте також: Як живеться львів’янам у центрі міста. Результати опитування

Над об’єктом реставратори працювали ретельно та обережно, з  використанням відповідних інструментів – наприклад, дерев’яних щіток для очистки тощо. Основні роботи полягали в розчистці, вирівненні та стабілізації каркасу, відновленні латунних накладок, виготовленні фацетного скла та відсутніх елементів. Також було встановлено новий замок.

Додамо, що в історичному середмісті Львова в рамках Програми співфінансування реставрації історичних вікон і брам було відновлено понад 1000 об’єктів.

Читайте також: Як у Львові реставрують старовинні брами. Фото

фото надали у GIZ

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!