У Львові відновив роботу майданчик для збору негабаритних відходів і побутової техніки

1530 0
Послуга тепер буде платною і доступною лише для фізичних осіб, мешканців Львова.
фото: klyuch.com.ua

фото: klyuch.com.ua

Із 1 грудня ЛКП «Львівспецкомунтранс» знову прийматиме великогабаритні, негабаритні та відходи побутової техніки на вул. Жовківська, 18. Послуга буде платною і доступною лише для фізичних осіб, мешканців Львова та Львівської ТГ.

Джерело: пресслужба ЛМР, директор ЛКП «Львівспецкомунтранс» Тарас Стефанишин

«Затрати на утилізацію такого виду відходів – колосальні. Зношується машина, яка подрібнює його. Додається роботи і нашим працівникам, які повинні приймати, зважувати, а в результаті відсортовувати ці матеріали. Тому ціна на такі послуги мусить бути», – каже він.

Читайте також: Як сортування сміття стає нормою. Три львівські історії успіху

Вартість:

  • за 1 кг великогабаритних відходів (будівельне сміття) – 0,26925 грн,
  • за 1 кг негабаритних відходів (меблі) – 0,52829 грн,
  • за 1 кг відходів побутової техніки – 0,29125 грн.

 

Приміром, щоби здати один мішок з будівельним сміттям на 50 кг, треба буде заплатити приблизно 13 гривень. Обслуговуватимуть лише фізичних осіб, мешканців Львова та Львівської територіальної громади, але підприємство також встановлює певні обмеження. На місяць прийматимуть не більше:

  • 500 кг будівельних відходів від однієї особи. (Будівельне сміття має бути чисте, без домішок, легкозаймистих матеріалів).
  • 5 одиниць дрібної та 2 одиниці великої побутової техніки.
  • 1 одиницю негабаритних відходів (ліжко, диван, велике крісло).

 

Прийом відходів відбуватиметься на вул. Жовківській, 18, що в мікрорайоні Підзамче. Тут сміття зважуватимуть і одразу виписуватимуть квитанцію. Графік роботи – з понеділка по п’ятницю, з 8:30 по 17:15. Важливо, що під час повітряної тривоги відходів не прийматимуть. 

Читайте також: Хто має вивозити сміття з вашого району. Куди скаржитися

Нагадаємо, ЛКП «Львівспецкомунтранс» вже раніше приймав великогабаритні, негабаритні та відходів побутової техніки, однак, як пояснювали раніше у пресслужбі ЛМР для Tvoemisto.tv, проєкт був пілотним та завершився в лютому 2022 року.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!