У Львові відомче житло військових переведуть на баланс міста

2674 0
Про це сьогодні, 19 вересня, домовилися міський голова Львова Андрій Садовий та міністр оборони України Сергій Полторак.
Фото: np.pl.ua, wikipedia.org, styknews.info

Фото: np.pl.ua, wikipedia.org, styknews.info

Згідно підписаного меморандуму між міською владою та Міністерством оборони України, до 31 жовтня 2015 року місто приймає у власність територіальної громади м. Львова житлові будинки МО України. Також для розвитку, згідно з генеральним планом міста, у власність територіальної громади м. Львова вивільняються військові містечка Міністерства оборони України, – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Згідно повідомлення, на сьогодні у Львові знаходяться 103 будинки, які обслуговує КЕУ (квартирно-експлуатаційне управління) м. Львова. Вже до кінця жовтня вони будуть передані на баланс міста. Окрім того, тепер слід передбачити кошти в місцевому бюджеті для підготовки цих будинків до опалювального сезону.

Нагадаємо будинки КЕУ у Львові розміщені у Сихівському та Шевченківському районах міста.

Разом з тим місто виділяє Міністерству оборони земельні ділянки для будівництва житла для військовослужбовців, які перебувають на квартирному обліку, та членів сімей загиблих учасників АТО. Житло будуватимуть за рахунок коштів державного бюджету або спільного фінансування державного бюджету та бюджету міста Львова.

Перша ділянка, де вестиметься будівництво – на вул. Підголоско. Загалом на це з бюджету міста виділили 46 млн грн. Ще одним місцем, де можуть постати будинки для військових є це Рясне-2.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!