Відомий львівський інфекціоніст намагався виїхати з України за 15 тисяч доларів

20799 0
Ігор Берник був заступником головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні.
Фото: dw.com

Фото: dw.com

У Львові судять відомого львівського інфекціоніста, якого затримали за спробу виїхати за кордон під час воєнного стану за 15 тис. доларів хабара. За даними сервісу «Стан розгляду справ» порталу «Судова влада України», йдеться про відомого львівського інфекціоніста Ігоря Берника.

Першим інформацію про посадовця Львівської обласної інфекційної лікарні, якого затримали за спробу виїхати за кордон під час воєнного стану за хабар, опублікувало видання Zaxid.net.

В ухвалі слідчого судді Христини Мисько Галицького районного суду м. Львова за 19.05.2022 рік вказано, що з метою переховування поза межами України на період військової агресії російської федерації проти України чоловік, попри встановлені режимом воєнного стану та оголошеною загальною мобілізацією заборони та обмеження, мав намір перетнути державний кордон та виїхати до Польщі.

Читайте також: У Львові затримали керівника громадської організації, який допомагав чоловікам покинути країну 

11 березня, близько обіду, Ігор Берник дізнався, що його знайомий – старший оперуповноважений відділу СБУ у Львівській області, з яким зустрівся у цей день, планує у удругій половині березня їхати у службове відрядження до Польщі. Лікар запропонував надати неправомірну вигоду у розмірі 15 000 доларів США за вирішення питання щодо безперешкодного перетину під час дії воєнного стану кордону.

Після зустрічі оперуповноважений звернувся із заявою до правоохоронних органів, аби викрити злочинні дії.

«23.03.2022, близько 18.10 год., ОСОБА_1 , діючи із прямим умислом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, перебуваючи в салоні автомобіля MITSUBISHI PAGERO WGN 3.2, р.н.з. НОМЕР_1, припаркованого навпроти магазину «Взуття з Європи», що знаходиться у м. Львові на проспекті Червоної Калини, неподалік будинку № 42, надав службовим особам 10 відділу ГВ ЗНД УСБУ у Львівській області – старшому оперуповноваженому в ОВС вказаного відділу ОСОБА_2 та начальнику вказаного відділу ОСОБА_3 , який є службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в розмірі 15000 доларів США (що згідно курсу Національного банку України на вказаний день становило 438823,5 грн.) за вчинення останніми в його (ОСОБА_1) інтересах дій з використанням наданого їм службового становища, а саме: за вирішення питання щодо безперешкодного перетину ним (ОСОБА_1) під час дії воєнного стану державного кордону з метою виїзду за межі України»,йдеться в ухвалі.

Відразу після цього працівники правоохоронних органів затримали лікаря. Затриманий Ігор Берник з 01.03.2022 до часу затримання обіймав посаду лікаря-інфекціоніста 7-го відділення КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня».

Читайте також: Візова агенція зі Львова переправляла ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів

Галицький районний суд Львова 25 березня обрав міру запобіжного заходу затриманому на хабарі медику. Лікарю призначили запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з можливістю вийти на свободу під 500 тис. грн застави, які Ігор Берник сплатив. Справу до розгляду, де фігурує обвинуваченим Ігор Берник, Галицький районний суд отримав 7 липня. Підготовче засідання відбулося 12 липня. Лікаря підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. За це йому загрожує термін від 4 до 8 років ув’язнення.

Додамо, що наразі поспілкуватися із інфекціоністом Ігорем Берником Тvoemisto.tv не вдалося.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!