У Львові відремонтували будинок-пам’ятку на Саксаганського. Фото

1922 0
Зокрема у будинку зробили водовідведення, дах, фасади, реставрацію всіх декоративних елементів.

У будинку-пам'ятці архітектури на вул. Саксаганського, 11 завершили реставрацію даху і фасадів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на керівницю управління охорони історичного середовища ЛМР Лілію Онищенко.

«Цей будинок – твір архітектора Владислава Підгородецького, котрий працював разом із скульптором Петром Війтовичем, зразок пізньої сецесії. Скульптор прикрасив його фігурами атлантів. Він – один з найкращих скульпторів Львова, був українцем за походженням і зробив багато скульптур, які прикрашають Оперний театр», – каже вона.

Читайте також: У Львові змінили вимоги до реконструкції будинків

Зокрема у будинку зробили водовідведення, дах, фасади, реставрацію всіх декоративних елементів. Спеціалісти з металу відновили браму. Складність була в доставці матеріалів особливо на покрівлю. На покрівлю дають 50 років гарантії.

Виконавець робіт — ПП «Володар-Маркет». Кошторисна вартість 5 млн 598 тис грн. Мешканці фінансово не долучалися. За словами Лілії Онищенко, будинок на вул. Саксаганського, 11 — останній, якій відреставрували без співфінансування мешканців.

Додамо, що загалом за останні 5 років у місті відреставровано фасади у 19 будинках.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!