У Львові відремонтують бібліотеку для Чеського дому. Візуалізація

2469 0
Місто підписало договір оренди бібліотеки для Чеського дому в рамках візиту посла Чехії Радека Матули.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

В межах візиту посла Чеської Республіки в Україні Радека Матули у Львівській міській раді відбулося підписання договору оренди бібліотеки на вул. Виговського, 79 з метою розміщення там Чеського дому у Львові. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.  

«Ми готові наблизити до вас чеську культуру, тому що культура зближує людей. Наші народи близькі, але ми хочемо, щоб були ще ближчі. Наскільки я знаю, пані Луція Ржегоржікова, директорка Чеського Центру, не тільки у Львові буде пропагувати чеську культуру, але і українську культуру у Чеській Республіці», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула.

Читайте також: В бібліотеках Львова впровадять єдину електронну базу

Відповідно до договору оренди приміщень, відновлення медіатеки відбудеться в 2 етапи. Будуть відремонтовані приміщення, які використовуватимуться Чеським домом протягом 2018 року. До кінця 2020 року місто отримає капітально відремонтовану бібліотеку за рахунок інвестиційного внеску Чеського дому. Загалом на ремонт заплановано витратити 2,5 млн грн. Договір оренди укладено на 10 років.

«Поєднання Чеського дому, який буде знаходитися в частині нашої бібліотеки, буде таким гарним створенням нового контенту у місті Львові. Надалі ми будемо разом працювати над проведенням спільних фестивалів, залученням чеських театрів, залученням бібліотечного досвіду Чехії для розвитку наших бібліотек», – додала директорка департаменту розвитку Наталія Бунда.

Читайте також: У «розумному» мікрорайоні Львова відкрили медіатеку

Основними напрямами діяльності Чеського Центру при Посольстві Чеської Республіки в Україні є вивчення чеської мови та регулярне проведення мистецьких акцій, підготовлених закордонною місією Чеських центрів. Проте дотепер функціонування Чеського центру у Львові відбувалося на базі нерегулярно орендованих приміщень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!