Вулицю Братів Рогатинців у Львові ремонтуватимуть за близько 30 млн грн

4178 0
Вулиця стане частиною велокільця навколо історичного центру міста.
Фото: Googlemaps

Фото: Googlemaps

У Львові планують капітальний ремонт вул. Братів Рогатинців. Вулиця буде спільним простором для пішоходів і велосипедистів. Про це Тvoemisto.tv повідомили у Львівській міській раді у відповідь на інформаційний запит.

Читайте також: У Львові відкрили вулицю Князя Лева, яку ремонтували за 7 млн грн

«Проєктом передбачено заміну комунікацій водопостачання та водовідведення, санацію колектора, виконання пам’яткоохоронних робіт, улаштування дорожнього покриття, освітлення», – йдеться у повідомленні.

Очікувана вартість реконструкції понад 30,5 млн грн. Проєкт розробила компанія «СТОА». У 2020 році з міського бюджету виділили 165,5 тис грн. на коригування проєктно-кошторисної документації.

У компанії «СТОА» відмовилися коментувати проєкт. Втім директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід каже, що вулиця Братів Рогатинців після реконструкції буде подібна до вулиці Лесі Українки. Спеціально підвищених тротуарів на ній не буде.

Ця вулиця, за його словами, стане частиною велокільця навколо історичного центру міста.

«По центру вулиці буде смуга шириною три метри з бруківки – мозаїки, обабіч неї смуги з грубої бруківки і під будинками смуги з плитки, замість тротуарів», – зазначив він.

Капітальний ремонт планують на наступні бюджетні періоди за умови наявності фінансування, кажуть у міськраді.

Читайте також: У Львові cтворюють велокільце навколо історичного центру міста. Відео

Нагадаємо, велокільце охоплюватиме проспект Свободи, Оперний театр, Староміську, Лазневу, Сянську, площу Старий Ринок, вулицю Князя Лева, нову велопішохідну доріжку територією Ліцею «Галицький», Меморіал Героям Небесної Сотні, майбутній міст біля Меморіалу, вулицю Винниченка, вулицю Братів Рогатинців та проспект Свободи.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!