У Львові відремонтують вулицю Людкевича та облаштують громадський простір

2788 0
Витрати, пов’язані з розробкою коригування ПКД, супутніх до проєктування послуг і капремонту вулиці з облаштуванням громадського простору, покладуть на ПП «Мега-Тех».

 У Львові планують відремонтувати вул. Станіслава Людкевича, що в Галицькому районі міста, із облаштуванням громадського простору поруч. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, інвестором виступатиме компанія, яка неподалік будує офісно-комерційний центр на вул. Волоській

Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, витрати, пов’язані з розробкою коригування проєктно-кошторисної документації, супутніх до проєктування послуг і капітального ремонту вул. Людкевича з облаштуванням громадського простору, покладуть на ПП «Мега-Тех». Із цим підприємством Галицька районна адміністрація укладе меморандум.

Читайте також: На якому етапі реконструкція вулиць Шевченка і Пилипа Орлика та коли їх завершать

«Це давнє зобов'язання, яке компанія взяла на себе, коли отримала містобудівні умови та обмеження. Так, має бути ремонт вулиці і громадського простору, який є трішки нижче. Певні кроки зробили ще раніше. Зокрема, уже був проєкт, який розробили, але дещо зараз змінилося, тому його треба корегувати», – каже він.

Попередній проєкт розробляли ще в 2020 році. Планували, що вартість облаштування простору становитиме 16 млн грн. На вулиці розділили господарську частину, де є гаражі, та відвели місце для громадського простору. Нині тут розташовані аварійні сходи. Утім наразі проєкт потрібно в певній мірі змінити. Для цього управління архітектури та урбаністики ЛМР спільно з ЛКП «Інститут просторового розвитку», проєктантами від підприємства мають сформувати технічне завдання та підходити до реалізації. Вартість проєкту наразі не відома. 

Його мали реалізували раніше, продовжує чиновник, але проєкт зайшов в юридичний тупик. Нині це виправили та юридично визначили шлях, як це реалізовуватимуть. 

Читайте також: Вулиці Львова. Волоська дорога – нижня частина вулиці Франка

Додамо, що, згідно з даними системи Youcontrol, засновниками компанії ПП «Мега-Тех» є Ярослава Вітик та АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Портмен», а кінцевими бенефіціарними власниками – Андрій Угрин, Андрій Криницький та Ярослава Вітик. 

Нагадаємо, що наприкінці минулого року виконком уніс зміни у рішення 2019 року, яким погодив видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво торгово-офісного комплексу на початку вулиці Волоської навпроти Стрийського ринку у Львові. Йдеться про будівництво торгово-офісного центру з підземною автостоянкою у двох рівнях на вул. Волоській, 1, вул. Волоській, 1а, вул. Шота Руставелі, 13 у Львові. МУО погодили ще у серпні 2019 року, їх отримало ПП Мега-Тех» та ТзОВ «Галпроектмонтаж». Тоді забудовника, який має намір звести 6-поверховий торгово-офісний центр, зобов’язали передати місту приміщення на 100 кв. метрів, також він має долучитися до реконструкції вулиці Людкевича. 

Вікторія Савіцька

Фото: ЛКП «Інститут просторового розвитку»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!