Приміщення колишньої лікарні на Замарстинівській хочуть переоблаштувати під житло для переселенців

2573 0
Наразі вже зробили будівельно-технічну експертизу щодо стану будівлі.
Фото: tmcinfo.com.ua

Фото: tmcinfo.com.ua

У Львові на вулиці Замарстинівській, 274 відремонують приміщення колишнього Дитячого стаціонарного протитуберкульозного відділення, щоб у вересні поселити туди переселенців. Поки що управління архітектури ЛМР працює над загальною концепцією щодо вигляду будівлі. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач. 

За його словами, наразі вже розробили будівельно-технічну експертизу щодо стану будівель.

Читайте також: У Львові відкрили тимчасове житло для вагітних переселенок

«Є велика земельна ділянка, близько 9 га землі, де розташовані три-чотири великі будівлі, і ще окремі є на території лікарні. Концептуально зараз управління архітектури визначає, як воно має працювати. Також є дві будівлі, які повинні зремонтувати», – сказав він. 

Він додав, що тривалий час були суди з Львівською обласною радою щодо приналежності приміщення дитячої лікарні. Міська рада суд виграла. Із його слів, за цей період, коли ним опікувалася область, приміщення було занедбане.

«Зараз ми працюємо, щоб його відремонтувати, аби до вересня поселити переселенців», – додав Любомир Зубач.

Наразі не відомо, скільки переселенців зможуть проживати в цій будівлі та скільки грошей знадобиться на ремонт. Водночас є інші проєкти для поселення переселенців, які опрацьовують спільно з університетами та приватними структурами. 

Читайте також: На будівництво реабілітаційного центру «Незламні» у Львові зібрали понад 2 мільйони євро від донорів

«Минулого тижня нам вдалося досягти домовленостей з одними підприємцями, що тимчасово міськраді віддають їхній приватний хостел, який будуть використовувати найближчі півроку для проживання переселенців з усіма умовами», – зазначив він.

Більше про нерухомість, будівництво житла для переселенців та індустріальні парки Львова дивіться сьогодні у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» на сторінці у Фейсбук і на Ютуб-каналі

Нагадаємо, що у Львові відкрили Центр матері та дитини «Незламні матусі» у мікрорайоні Тракту Глинянського, де проживатимуть породіллі та вагітні переселенки, які переїхали з зони бойових дій. Загалом там зможуть мешкати понад 100 людей. Окрім цього, під житло для переселенців переоблаштовують народний дім у селі Великі Грибовичі.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!