У Львові відреставрували 33 балкони

3179 0
Цьогоріч у Львові завершать реставрувати низку балконів, а також візьмуться за нові проблемні об’єкти.
фото: facebook.com/urbanprojectlviv

фото: facebook.com/urbanprojectlviv

Управлінням охорони історичного середовища у 2016-му році виконано реставрацію 33-х балконів, серед яких такі адреси: вул. Дорошенка, 29, 35, вул. Курбаса, 8, вул. Соборна, 7, вул. Пекарська, 40, вул. Франка, 55, вул. Мартовича, 7, вул. Рутковича, 10, вул. Шолом-Алейхема, 9,  вул. Короленка, 17, вул. Паркова, 4, вул. Герцена, 4.

Читайте також: У Львові цьогоріч реставруватимуть десятки пам'яток архітектури. Перелік об’єктів

Про це розповіла начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко-Швець на звіті виконавчих органів ЛМР. За її словами, зараз тривають реставраційні роботи ще на 17-ти об’єктах. Окрім того, вже є розроблена проектно-кошторисна документація для реставрації ще 47-ми балконів. Один з найбільш проблемних, кажуть в управлінні, балкон на вул. Чупринки, 54.

Нагадаємо, нещодавно стався обвал балкону в будинку по вул. Бандери, 35: обірвався елемент консолі (від'єднався від металевої конструкції). Він упав на перила балкону другого поверху, внаслідок чого стався обвал балкону. Ніхто не постраждав. 22-го лютого, на вулиці Тадеуша Костюшка, 4 на хідник обвалився балкон. Унаслідок цього ледь не постраждала дівчина, яка проходила повз.

Додамо, у 2014-му році журналісти Tvoemisto.tv писали про «Львів, який падає нам на голову» і балкони, які можуть обвалитися в будь-який момент. Через півтора року журналісти пройшлися тим самим маршрутом по вулицях кн. Романа – Фредра – Саксаганського – Франка, щоб перевірити, як змінився стан цих аварійних балконів за цей час.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!