У Львові відреставрували браму на вулиці Смольського. Фото до і після

1894 0
Загальна вартість реставрації брами становить 46 тис. грн.
ілюстративне фото: zaxid.net

ілюстративне фото: zaxid.net

У Львові на вулиці Смольського, 3 відреставрували дерев’яну браму за співфінансуванням. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читатйте також: У Львові відреставрували вже 11 історичних брам. Фото до і після

«Це вже 19 відреставрована брама завдяки програмі співфінансування реставрації вхідних дверей та брам між містом і мешканцями. Загалом до кінця року плануємо відреставрувати 30 об’єктів», — розповіла директорка ЛКП «Археологічно-архітектурна служба» Тетяна Балукова.

Загальна вартість реставрації становить 46 тис. грн, із яких фінансова частка міста — 32,2 тис. грн, а частка мешканців — 13,8 тис. грн. Реставрацію виконав столяр-реставратор Ростислав Малецький.

Цього року із запланованих 3 млн гривень на реставрацію витратили 1 млн. Решта коштів та заявок перейде на наступний рік, якщо цього року їх не встигнуть відреставрувати. Мешканці також подають і нові заявки — наразі їх уже 40.

Читайте також: У центрі Львова завершили реставрацію пам'ятки архітектури. Фото до і після

Наразі тривають реставраційні роботи брам у будинках на вул. Гоголя, 5, вул. Козланюка, 2. Цього року «Археологічно-архітектурна служба» взяла в роботу 50 заявок від мешканців на реставрацію у співфінансуванні вхідних дверей і брам в будинках. Першими об’єктами, які відреставрували за цією програмою, були вхідні двері будинку на пл. Старий Ринок, 2 та дерев’яна брама в будинку на вул. Залізнична, 4. Пізніше відреставрували брами на вулиці Котляревського, 15, Павлова, 11Лисенка, 3Конинського, 5 та Котляревського, 45Архітекторській, 3Головацького, 22 та вул. Чупринки, 46 та Козланюка, 8Лисенка, 33 та Дорошенка, 22, Лисенка, 3 та площі Ринок, 14

Читайте також: Німецьке товариство GIZ повертається до Львова з новим проектом

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30% — мешканці.

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом.

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!