На вулиці Зарицьких відреставрували вхідну браму. Фото до та після

1693 0
Брама стала 28-ю із відреставнованих за співфінансуванням.
ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

У Львові відновили вхідну браму до будинку №7 на вулиці Зарицьких. Про це повідомляє ЛКП «Археологічно-архітектурна служба».

Читайте також: Німецьке товариство GIZ повертається до Львова з новим проектом

Роботи виконав реставратор Ігор Вардзаль. Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv директорка ЛКП «Археологічно-архітектурна служба» Тетяна Балукова, брама стала 28-ю із відреставнованих за співфінансуванням.

«Браму реставрували у межах програми співфінансування. 70% коштів надало місто, 30% – мешканці. Загальна вартість реставрації становить 43,7 тис. грн», – розповіла Тетяна Балукова.

Читайте також: До і після: Як у Львові відреставрували 17 старовинних брам. Фото

Нагадаємо, у 2019 році реставратори продовжать роботу з кількома брамами, заявки на реставрацію яких подали раніше. Минулого року фахівці відреставрували понад два десятки таких дверей і брам. Також до 29 березня триває прийом заявок на реставрацію історичних дерев’яних дверей та металевих брам і дверей у 2019-2020 році. Місто оплачуватиме 70% вартості робіт.

Вікторія Ейсмунт

Фото ЛКП «Археологічно-архітектурна служба»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!