У Львові відреставрували «двері-ковбойки» біля Стрийського парку. Фото до і після

1458 0
У підвалі будинку фахівці знайшли автентичні двері, які колись вели у внутрішній двір. За зразком відновили штапики у цих дверях-ковбойках.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

У Львові зберегли ще одні історичні двері, цього разу дубові внутрішні у під’їзді будинку на вулиці Рутковича, 7а. Це будинок біля Стрийського парку. Історичні двері фахівці відновлювали близько місяця.

Це так звані «двері-ковбойки», які можуть відкриватися як всередину, так і назовні.

Читайте також: Які історичні брами та вікна у Львові реставруватимуть наступного року

«У цих дубових дверях повністю замінили з двох сторін лиштву, розчистили автентичні латунні планки на стулках верхніх вікон. Також замінили фанеру, яку раніше поставили на місці однієї тахлі – тепер там стоїть дубова, які і на решті дверей», – цитує реставратора Віталія Мерецького пресслужба ЛКП «Бюро спадщини».

У підвалі цього будинку фахівці знайшли автентичні двері, які колись вели у внутрішній двір. За їхнім зразком відновили штапики у цих дверях-ковбойках.

Відновили браму у межах міської програми співфінансування з мешканцями. Загальна вартість робіт становила 49 843грн. Із них місто оплатило 70%, мешканцям довелося додати майже 15 000 грн свого внеску.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!