У Львові відреставрували «двері-ковбойки». Фото

1504 0
Двері на вулиці Зарицьких, 7 зроблені із сосни, як і більшість внутрішніх дверей в історичних будинках Львова.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові відновили історичні бвері у під’їзді будинку на вулиці Зарицьких, 7. Реставрація тривала близько місяця. Про це повідомили у Бюро спадщини.

«Це так звані «двері-ковбойки», які можуть відкриватися як всередину, так і назовні. Але якраз через цю особливість вони часто сильно знищуються. Особливо, якщо двері зроблені із хвойних порід дерев», – розповів реставратор Павло Войтович.

Двері на вулиці Зарицьких, 7 зроблені із сосни, як і більшість внутрішніх дверей в історичних будинках Львова.

«Нам довелося відчищати їх від великої кількості шарів старої фарби, якою мешканці раніше їх фарбували. Також відновили старе пошкоджене скло. Також відновили втрачені ручки та механізми фіксації дверей», – додав Павло Войтович.

Загальна вартість робіт становила 33 988 грн. З них місто оплатило 70%, відтак мешканцям довелося додати майже 10 196 грн свого внеску.

Фото Бюро спадщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!