У Львові відреставрували історичну «оливкову» браму. Фото

2107 0
Брамі повернули її автентичний оливковий колір.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

Реставратори відновили вигляд вхідної хвіртки та відреставрували браму на вулиці Личаківській, 34. Цей колір оригінальний, автентичний. Про це повідомили у ЛКП «Бюро спадщини».

«Ми віднайшли цей колір під значним нашаруванням старої фарби, знімаючи шар за шаром, аж до металу. Раніше було досить широке розмаїття кольорів металевих брам. Також ми встановили відреставрований австрійський замок, який хоч і не рідний, але відповідає тому часу. Йому близько 100 років і гадаю прослужить ще стільки ж», – розповів реставратор Юрій Миколаїшин.

Браму відновили завдяки програми співфінансування з мешканцями. Загальна вартість реставрації понад 81 000 грн, із яких місто оплатило майже 56 800 грн, а іншу частину – мешканці.

Цього року ЛКП «Бюро спадщини» планує відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, що розташовані в історичній частині міста. Усі роботи проводять місцеві реставратори по дереву та металу. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачуються із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.

Читайте також: Пелюстка до пелюстки. Як реставрують історичні брами у Львові. Фоторепортаж

Раніше у Львові відновили історичну браму-двійника біля вілли Бачевських, автентичну браму з вітражами на площі Ринок, столітню браму у будинку Театру ляльок, браму з кованиними решітками по дорозі на Високий замок та дерев’яну столітню браму у будинку на вулиці Смольського, 7.

Фото ЛКП «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!