У Львові відреставрували під’їзд будинку початку ХХ століття

1918 0
У процесі відновили ліпнину під’їзду та вхід металевої брами, що повернуло будинок до автентичного вигляду.

У Львові на вулиці Шота Руставелі, 8 відреставрували декорований ліпниною під’їзд та вхідну металеву браму будинку, спорудженого у 1905-1906 роках архітектором бюро Едмунда Жиховича. Про це повідомили в управлінні охорони історичного середовища. 

Читайте також: У Львові оновили фасад Франкового університету. Фото

«Завершилась реставрація декорованого ліпниною інтер’єру під‘їзду та вхідної металевої брами, що стало гарним прикладом поступового, комплексного повернення автентичного вигляду будинку», – йдеться у повідомлення. 

В процесі робіт заходів зняли поверхневі набіли, відкрили гіпсову ліпнину у вигляді стилізованих каштанових гілок та настінну поліхромію. Також реконструювали втрачені елементи ліпнини і частково зцілили фарбові шари. 

«Зразкова пам'ятка сецесійної архітектури, в якій кожен елемент фасадної композиції як індивідуальний витвір мистецтва. Вони доповнюють одне одного, формуючи цілісне сприйняття архітектурної пам’ятки», – зазначили в управлінні. 

Читайте також: У Львові реставрують дах каплиці Трьох святителів

Нагадаємо, що у Львові розпочали реставрувати дах на каплиці Трьох святителів, що на вулиці Руській. Зараз там завершують монтувати риштування. Металеву покрівлю замінять цілком.

Покрівлю храму не ремонтували щонайменше 50 років. Зараз же за проектом передбачено часткову заміну дерев’яних конструкцій і повну заміну металу а також реставрація хрестів. Вартуватимуть роботи 1 мільйон 900 тисяч гривень, кошти виділять з міського бюджету.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!