Політична реклама

У Львові відреставрують 17 балконів

1598 0
Проект «Муніципальний розвиток та оновлення історичної частини міста Львова» Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ проводить реставрацію 17 балконів в історичному центрі міста.

Таке рішення було прийнято після успішного проведення пілотного проекту реставрації 11 балконів у 2012 році, інформує прес-служба Львівської міськради.

У цей момент розпочато реставрацію 17 балконів на 12 будинках: вул Сербська, 13 (2 балкони),  Лесі Українки, 36 (1 балкон), Братів Рогатинців, 14 (3 балкони), Федорова, 30 (1 балкон), Друкарська, 6а (2 балкони), пл. Ринок, 8 (1 балкон), Краківська, 26 (1 балкон), Лисенка, 7 (1 балкон),пл. Соборна, 10 (1 балкон), пл. Соборна, 11 (2 балкони), Дорошенка, 21 (1 балкон), Дорошенка, 6 (1 еркер).

Загальна вартість договорів становить понад 1 млн. грн., з яких 9 тис. грн. є внеском мешканців (по 500 грн. від квартири, до якої належить балкон), а решту суми порівну сплачують GIZ і Львівська міська рада. Над реставрацією балконів працює 5 реставраційних фірм, проведення робіт супроводжує архітектор проекту GIZ.

Особливістю цьогорічної програми реставрації балконів є дерев’яний еркер на вул. Дорошенка, 6. Він є одним з двох дерев’яних еркерів, що збереглись у Львові, тому його без сумніву можна назвати унікальним. Збудований в ХІХ ст., він складається з кам’яної плити з кронштейнами та дерев’яного верху. На даний момент еркер демонтовано і розпочато реставрацію дерев’яної частини. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!