У Львові відреставрують будівлю Академії мистецтв

1340 0
Покрівлю у Львівській академії мистецтв планують відновити до кінця року.
Фото: Ігор Жук, Центр міської історії

Фото: Ігор Жук, Центр міської історії

У двох львівських будинках, які є пам’ятками архітектури місцевого значення, а саме Львівської академії мистецтв, що на вул. Снопківській, 47, та житловому будинку на вул. Б. Хмельницького, 11, проведуть реставрацію. У першій будівлі планують відновити дах, а у другій – відреставрувати дах і фасад, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Один з фасадів будівлі страхового товариства «Дністер» у Львові відкриють за місяць

На проведення реставраційних робіт уже є дозволи від Інспекції держархбудконтролю. На це з міського бюджету виділять майже 8 млн грн.

За словами начальниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, реставраційні роботи на вул. Снопківській, 47 вже розпочали.

«Тендер виграла компанія «В.Ф.Ф». Ми провели зустріч з ректором, узгодили всі господарські питання і розпочали роботи. На вул. Хмельницького, 11 теж маємо дозвіл і орієнтовно після 25 серпня стартуємо. Тут, окрім даху, відреставрують і фасад. Відповідно до результатів тендеру, роботи тут виконає компанія «Ренесанс», – каже Лілія Онищенко.

За її словами, також місто чекає на дозвіл для проведення реставрації даху каплиці Трьох святителів, що на вул. Руській, 7.

«По цьому об’єкту вже є переможець тендеру, але ще нема дозволу», – додала Лілія Онищенко.

У планах відновити дах та поставити нову покрівлю у будівлі Львівської академії мистецтв вже до кінця року. А будинок №11 на вул. Хмельницького буде перехідним об’єктом, реставраційні роботи тут складніші і закінчать їх вже наступного року.

Для будинку на вул. Снопківській, 47 з міського бюджету виділять 2,5 млн грн, а для будинку №11 на вул. Б. Хмельницького – 5,197 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!