У Львові відреставрують балкони в будинку-пам'ятці на вулиці Фредра

2326 1
На це витратять понад півмільйона гривень.
фото: Google Maps

фото: Google Maps

Управління історичного середовища Львівської міської ради відремонтує всі балкони на фасаді будинку-пам’ятки на вулиці Фредра, 4А. Також відреставрують вісім напівкруглих балконів у самій будівлі. Про це стало відомо з інформації на сайті публічних закупівель Prozorro.

Як повідомила в коментарі Tvoemisto.tv начальниця управління Лілія Онищенко, балкони наразі у аварійному стані. Капітальний ремонт планують закінчити до 31 грудня 2019 року.

Читайте також: У Львові визначили найгарніші літні майданчики та балкони. Фото

Початкова вартість, яку оголосило управління, була 612 364 гривень. Виграло тендер львівське ТОВ «Архітектурна майстерня “ЛЕО-РЕСТ”», запропонувавши за роботу майже на сто тисяч менше – 535 400 гривень. За словами Лілії Онищенко, управління охорони історичного середовища ще не підписало договір з фірмою-переможцем.

«Вони отримали ліцензію на реставраційні роботи тільки у 2018 році. Компанія надала найкращу цінову пропозицію, яка досить сильно відрізняється від тої, що ми пропонували. Ми маємо сумніви, чи за ці гроші можна виконати весь об'єм робіт. Часом буває, що недосвідчені фірми беруть участь у таких закупівлях і хочуть понизити ціну, а потім розуміють, що не можуть зробити роботи за ці гроші, а потім самі відмовляються. Нам би дуже не хотілося, щоб так сталося, бо роботи треба виконувати», – розповіла Лілія Онищенко.

Згідно з даними системи YouControl, ТОВ «Архітектурна майстерня “ЛЕО-РЕСТ”» займається будівельно-монтажними роботами у сфері архітектури. Власник та засновник – Герасимчук Василь Олександрович.

Ганна Аргірова


Читайте також:
31 Травня, 2018 20:59
Людмила На фасаді будинку дійсно є 8 балконів, а більше нема. То, що автор назвала "всі балкони" називаються еркерами.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!