У Львові відреставрують будинок-пам’ятку архітектури на проспекті Свободи

2442 0
Переможець тендеру має провести всі роботи до 31 грудня 2021 року.
фото: варіанти

фото: варіанти

У Львові відреставрують фасад будинку-памятки архітектури на пр. Свободи, 24. Відповідний тендер на ремонтно-реставраційні роботи розмістили в системі електронних закупівель ProZorro.

Аукціон відбувся 31 березня, участь у ньому взяли ТОВ «Креативна фабрика Вікторія» та ТзОВ «Еталон-Ком», які запропонували виконати роботи за 2 822 160 грн і 2 588 950 грн відповідно. Переможцем обрали ТзОВ «Еталон-Ком», а очікувана вартість послуг становила 3 002 417 грн.

Так, переможець тендеру має провести всі роботи до 31 грудня 2021 року.

Довідка

Будинок-пам’ятка на просп. Свободи, 24 споруджений у 1836-1837 рр. за проєктом Йоганна Зальцмана – маловідомої львів’янам постаті столиці Австрії, що був інспектором міського будівництва у Львові. Наразі з архітектурними проєктами Зальцмана можна ознайомитись за наступним списком: Чиншова кам’яниця Ф. Адамського на розі пр. Свободи і вул. Лесі Українки; Палац римо-католицьких архієпископів на вул. Винниченка; будинки № 1, 3 і 5 на вул. Лисенка; відома львів’янам Львівська ратуша, яку він відбудовував після 1848 р. та інші.

Будинок-пам’ятка на просп. Свободи, 24 виконаний у стилі бідермаєрівської епохи, що сформувалася на поч. ХІХ ст. і серед основних критеріїв архітектури їй були властиві міцність, добротність та зручність. Уже згодом до триповерхової будівлі добудували четвертий поверх. У 1856-1866 рр. у пам’ятці архітектури мешкав польський поет і відомий географ Вінцент Поль.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!