У Львові відреставрують старі балкони в пам’ятці архітектури на вулиці Стецька

1697 0
Роботи проведуть за кошти міста та мешканців.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

У Львові відреставрують будівлю, пам’ятку архітектури на вулиці Стецька,4. За кошти міста реставруватимуть еркер, а відновлення історичних балконів співфінансуватимуть мешканці. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.  

Читайте також: У Львові запрацює програма співфінансування реставрації балконів

«Це перший будинок, який ми робитимемо за цією програмою співфінансування реставрації балконів. Коли розпочнуться роботи ще невідомо. Наразі отримуємо від всіх власників балконів юридично завірені дозволи на проведення реставрації. 10 тисяч гривень – це сума, якою долучаються власники квартир, які мають балкони з головного фасаду. Ця будівля, здається, з 1910-го року», − розповіла Лілія Онищенко.  

Читайте також: Нова голова для лева. Як у Львові рятують унікальні балкони. Фото

Нагадаємо, у Львові погодили програму співфінансування реставрації балконів у будинках-памꞌятках архітектури. Фінансова частка мешканців становить 10 тис. гривень за один балкон. Решту суми вартості оплачує місто. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!