Скульптуру «Русалки Дністрової», яку біля Львова пошкодили вандали, відреставрують

2236 3
Скульптура наразі не є на балансі в жодного органу місцевого самоврядування.
фото: лмр

фото: лмр

ЛКП «Львівська археологічно-архітектурна служба» отримала функції замовника на реставрацію скульптури «Русалка Дністрова», яка перебуває між Пустомитами та Солонкою Пустомитівського району. Відповідні рішення прийняли під час засідання виконкому 20 грудня. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

«Ця скульптура понищена, перебуває у поганому стані. Ми виїжджали туди з реставраторами. Вони готові взятися за відновлення. Зараз дуже важливо перевезти її в реставраційну майстерню. Це перший крок. Після цього ми будемо думати про те, де її можна експонувати», — каже начальниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Читайте також: Де у Львові наступного року реставруватимуть історичні балкони

Скульптура наразі не є на балансі в жодного органу місцевого самоврядування, однак міськрада готуватиме документацію для того, аби взяти пам’ятку на баланс міста. Також скульптуру передадуть на реставрацію до майстерні і за кошти міського бюджету відреставрують її.

Як повідомив заступник міського голови з розвитку Андрій Москаленко, сьогодні, 20 грудня, планували розпочати роботи з перевезення пам’ятки в реставраційну майстерню.

Додамо, 17 грудня Андрій Москаленко спільно з Лілією Онищенко та реставраторами провели обстеження понищеного пам’ятника Русалки Дністрової. Зараз у міській раді готують юридичну і технічну моделі для транспортування пам’ятника у майстерні Львова. Попередньо Андрій Садовий офіційно звернувся до голови Солонківської ОТГ та міського голови Пустомитів з ініціативою допомогти у відновленні пам’ятника.



Читайте також:
22 Грудня, 2019 13:26
Львів Комусь потрібне було це місце. В нас скоро ро[***]. Щось заважає, і починає це"щось" горіти, валитись і т. д. І "хтосьна цьому гарно заробить.
22 Грудня, 2019 13:17
Львів
21 Грудня, 2019 12:20
666 ... а знайти авторів-"реконструкторів" і за їх рахунок відновити скульптуру ніхто із райців навіть не обмовився ... бо знають , як "працює" уркаїнська поліція ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!