У Львові відреставрують «статую свободи»

2188 0
З середини червня у Львові стартують реставраційні роботи скульптурної групи «Ощадність», яка розміщена на куполі Музею етнографії та художнього промислу, що на пр.Свободи, 15. Про це інформує начальник управління охорони історичного середовища львівської міськради Лілія Онищенко
фото: radiosvoboda.org

фото: radiosvoboda.org

Разом зі скульптурною групою заплановано відреставрувати і два дахові вікна - люкарни.

«Вкінці минулого року управління охорони історичного середовища та Інститут банківської справи провели благодійний аукціон, на якому зібрали 300 тис. грн для відновлення львівської «статуї Свободи». Частину цих коштів витрачено на проектну документацію, яку виготовила Львівська академія мистецтв виготовила. Зараз проект проходить експертизу.  Реставраційні роботи виконуватимуть за кошти міського бюджету та за решту коштів, зібраних на аукціоні», - зазначила Лілія Онищенко.

За словами начальника управління охорони історичного середовища, з середини червня влаштовуватимуть риштування та розпочинатимуть реставраційні  роботи.

Будинок Музею етнографії  та художнього промислу, колишня будівля Галицької Ощадної Каси, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Автором скульптурної групи «Ощадність» є скульптор Леонард Марконі.

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!